Cordura en Coolmax

Cordura® en Coolmax® - Hoogwaardige kwaliteit

Goed materiaal is belangrijk. Een klus kan vallen of staan bij het ontbreken van de juiste spullen. Ook bij werkkleding is het juiste materiaal essentieel. Dit is de reden dat Cratex pro line gebruik maakt van onder andere Cordura® en Coolmax® materialen in onze werkkleding.

Wat is Cordura®?

Cordura® is een merknaam voor een stof die bestaat uit diverse soorten textiel. De stoffen worden uit nylon 6,6 vezels gemaakt waardoor de stof bestand is tegen zware belastingen. De stof is in 1967 ontwikkeld door DuPont maar tegenwoordig is INVISTA de producent.

Cordura is bestand tegen abrasieve belastingen, oftewel slijtage bij schuren. Daarnaast is het materiaal snij- en scheurbestendig. Tel er nog bij op dat het een lichtgewicht materiaal is en je snapt waarom Cordura® zo populair is. Je kan Cordura® herkennen aan het label op de kleding.

Kwaliteit en duurzaamheid

De Cratex pro line werkkleding staat voor kwaliteit en duurzaamheid, net als Cordura® zelf. Door het toevoegen van Cordura aan de zwaarder belaste gedeeltes van onze werkbroek Luzern en werkjas Zurich zorgen we ervoor dat de kleding extra lang meegaat.

Bij de werkbroek Luzern zie je de toevoeging van het Cordura-materiaal bij de zakken, de knieën en onderaan de broekspijpen. Door deze gedeeltes te beschermen zorgen we ervoor dat de broek langer meegaat en dat je zelf bij de knieën wat extra bescherming hebt.

De werkjas Zurich heeft net als de Luzern bescherming rond de zakken zitten, waardoor deze langer meegaan. Ook de schouders van de jas hebben het duurzame Corduramateriaal. Handig omdat je vaak materialen op je schouders draagt. Daarnaast is de hele onderarm inclusief de elleboog beschermd met Cordura, door de snij- en scheurbestendigheid van het materiaal geen overbodige luxe!

Wat is Coolmax®?

Net als Cordura® is Coolmax® ooit gecreëerd door Dupont, maar nu wordt het materiaal gemaakt door The Lycra Company. Coolmax is een geregistreerd merk waaronder verschillende technologisch geavanceerde polyestervezels vallen. De overeenkomst tussen deze vezels is dat ze snel drogen en koelende eigenschappen hebben.

Het Coolmax materiaal in onze sportsokken is ademend, waardoor het je voeten koel en droog houdt. Door het lichte gewicht zijn de sokken fijn om te dragen en het materiaal is duurzaam en slijtvast. Het materiaal gaat dus langer mee dan reguliere stoffen. Coolmax is ook bestand tegen bacteriën en schimmel en droogt snel.

Ideaal voor werksokken

Door de bovenstaande eigenschappen is Coolmax de ideale stof voor in de werksokken van Cratex pro line. De werksokken zorgen ervoor dat je voeten fris blijven, ook bij lange werkdagen en warm weer.

Terug naar blog